Klockarbol's kennel

 

Här kommer lite info; 

För oss Mats & Susanne Forslund kom Långhårig Dvärgtax in i vårat liv efter att vi "snubblat" över vår första tax midsommaren 1979. Det utvecklades sedan till avel & uppfödning av långhårstaxar i alla storlekar (kanin, dvärg och normal) och färger/teckning. Vi har haft Röda, Svart/tan, Brun/tan & Merle, dvs några av de konservativa gamla etablerade FCI godkända färger/teckning.

Därefter har det utökats till korthårig kanin och dvärg, i liten skala, samt under en period haft strävhårig normal för jakt, utställning och sällskap.

Har numera inte några Strävhårs- eller Långhårs Normaler, utan tyngdpunken ligger på Långhårig Kanin- & Dvärg, i Svart/tan, Brun/tan & Merle. Vi har även ett par Korthårig kanin-/dvärgtaxar, Svart/tan & Brun/tan. 

Mats har haft en Bracco Italiano hane f. 2007 som nu är borta. Sen har en gammal kärlek” har flyttat in, Welsh Corgi Cardigan, vi har nu 2 st Trefärgade, mor & son (hanen f. 2017-06) … 

Använder numer ytterst sällan fodervärdar, har några få hundar idagsläget som inte bor hemma", men de har  toppenhem/fodervärdar. Oftast är det gamla bekanta" hundvänner som får ta den rollen, eller som får överta en av våra vuxna hundar om det blir aktuellt med nytt hem.

Har du sett någon information som du upplevt felaktig eller inaktuell ta då kontakt direkt via telefon eller mail.

Undrar du över något, ta kontakt gärna via mail eller ring och prata hund. 

Godkända av SKK och fr.o.m. 2003 års nya regler, tillstånd av Länstyrelsen enligt § 16 djurskyddslagen för hunduppfödning.